Glidestangsvægte_4300.jpg
Glidestangsvægte_4200.jpg

Præcision og stærke vejeprocesser til slagteriet

Scanvaegt Systems styrker sin indsats over for slagterierne og er klar med en kombineret hardware- og softwareløsning til automatiserede vejeprocesser og dataopsamling. Med i pakken er fuld sporbarhed og en effektiv udbytteberegning, som forbedrer indtjeningen.

Det er en ny generation af automatiserede glidestangsvægte, som Scanvaegt har udviklet til slagterier. Hardwaren er koblet på softwaresystemet ScanPlant NG, som flere fødevarevirksomheder anvender som deres fuldskala-fabrikssystem.

”Glidestangsvægtene har en stærk, robust konstruktion og sidder under loftet i slagteriet. Der kan godt være fem-seks glidestangsvægte fra indvejning til kølehus og senere på slagtelinjen under de forskellige forædlingsprocesser,” siger Jørgen Abildgaard Jensen, Area Sales Manager hos Scanvaegt Systems.

Glidestangsvægtene omfatter den automatisk-statiske serie 4200 med en kapacitet på 400-500 vejninger i timen og den automatisk-dynamiske serie 4300 med 1000-1100 vejninger i timen.

Når kroppene, som fremdrives af medbringere på et conveyorsystem, når frem til vægten, overtages de af et kædefremtræk på en dynamisk vægt eller droppes de enten på en statisk vægt og bliver vejet.
Glidestangsvægten er konstrueret med såvel kugleled som kugleskål, der sikrer, at vejecellen ikke bliver overbelastet og at den kan tåle svingende last og samtidig levere præcise vejninger.

”Vi har udviklet en ny serie af glidestangsvægte, som tåler brug i det hårde miljø i mange år og udgør en meget driftssikker og konkurrencedygtig løsning,” pointerer Jørgen Abildgaard Jensen.

ScanPlant NG software til komplet produktionsstyring 

Den anvendte ScanPlant NG MES software til glidestangsvægtene kommunikerer med slagteriets egne automationssystemer. Betjeningen foregår via Scanvaegts pt9000, som er en hurtig og kraftfuld Windows-baseret industricomputer med 18,5” touchskærm til løsning af bl.a. opgaver som produktionsstyring, ordrepakning, ekspedition, overvågning, dataopsamling og IoT (Internet of Things).

Alt lige fra veterinærinspektioner, vejning af indvolde, klassifikation af kødprodukt herunder fedtmåling er registreres af software-systemet.

”Slagteriet får en mængde konkret data, f.eks. til udbytteberegning. Det betyder, at slagteriet langt bedre kan udnytte råvarerne og derved få en højere indtjening pr. kg. kød. På et døgn kan sådanne marginalgevinster blive til rigtig mange penge,” understreger Jørgen Abildgaard Jensen. 

Highlights:

  • Stærk stålkonstruktion i varmgalvaniseret udførelse med IP67-tæthedsgrad
  • To vejeceller pr. glidestangsvægt
  • Høj driftssikkerhed, lang levetid og nem rengøring
  • Udført med speciel vejeteknologi for svingende last
  • EU-typegodkendelse

Har du spørgsmål eller vil du gerne ringes op?

Send os en mail - vi kan hjælpe dig videre

Kontakt