Turning-red-into-black.jpg

Scanvaegt Systems forvandler røde tal til sorte   - og sikrer jobs under Corona-pandemien.

2019/2020 blev et godt år hos Scanvaegt Systems, med en fremgang i bruttoresultatet på 50 procent til 37,8 millioner kroner.

”Regnskabsmæssigt er det gået rigtig fint. Det er vi godt tilfredse med. Vi lavede røde tal året før, hvor vi var igennem en større oprydning, og nu har vi sat det rigtige hold”, siger administrerende direktør Jan Elgaard.

Facit på bundlinjen blev et overskud før skat på 10,5 millioner kroner mod et underskud på 7,0 millioner kroner i 2018/2019. Det flotte resultat skyldes i udstrakt grad det engagerede Scanvaegt-team, som har holdt fokus og leveret en virkelig målrettet indsats på alle områder.

Nye produkter giver vækst

Fremgangen skyldes flere ting, forklarer Jan Elgaard; ”Vi har haft stort fokus på dedikerede løsninger  inden for fødevaresegmentet, og så har vi udviklet ScanPlant, som er en IT-platform med modul-opbyggede løsninger til fødevaresegmentet. Vi kan nu tilbyde software til hele workflowet fra varemodtagelse til forsendelse herunder lagerstyring, processtyring, registrering af udbytter, sporbarhed, kvalitetskontrol og mærkning”.

Derudover hæfter han sig ved, at man inden for brovægt-segmentet har lanceret systemet ScanPortal, som er en webbaseret løsning, der effektiviserer kundernes arbejdsflow. Også den er blevet taget god.t imod af kunderne.

Jobsikkerhed under corona

Virksomhedens regnskabsår sluttede 30. april, og dermed inkluderer det de første måneder af forårets nedlukning.

Som hos de fleste andre virksomheder blev der også hos Scanvaegt sat en række tiltag i værk. Blandt andet blev medarbejderne bedt om at acceptere, at der ikke blev tale om lønstigninger i år. Til gengæld ville virksomheden strække sig langt, når det gjaldt jobsikkerheden.

”Jeg vil godt have alle mand med på dæk, så vi kan ramme jorden løbende. Det har ikke været nødvendigt at opsige mere end to medarbejdere, og vi har ansat tre nye inden for den sidste måned i Tyskland og Polen”, lyder det fra Jan Elgaard.

Budgetterer med negativ vækst

Da budgettet for 2020/2021 skulle vedtages, så Jan Elgaard og co. dog ind i en ret uvis fremtid. Derfor blev der også, helt uvant for Scanvaegt, budgetteret med negativ vækst i indeværende regnskabsår.

”I det her finansår har vi lagt op til en negativ vækst på 3 procent. Vi sad med tre scenarier, da Covid-19 startede: -3, -6 og -9 procent, og indtil videre ligger vi foran vores budget”, fortæller Jan Elgaard, der halvvejs gennem regnskabsåret kan konstatere, at man stadig har solidt plus på bundlinjen.

Det har dermed vist sig, at krisen ikke har udviklet sig helt så grelt som frygtet, og på mange måder er det lige nu business as usual hos den østjyske virksomhed. Kunderne bliver besøgt som planlagt, med lidt hjælp fra teamsmøder, og produkterne bliver installeret og serviceret efter planen.

Priser under pres

Alligevel kan krisen også mærkes hos Scanvaegt. Jan Elgaard redegør nærmere; ”Efterspørgslen på udstyr er faldet, så det betyder jo, at priserne falder. Så der skal arbejdes hårdere for den enkelte ordre”.

Covid-19-krisen har dog også positive effekter, for Scanvaegts kunder er også tvunget til at effektivisere som følge af krisen.

”Jeg tror, der kommer en ketchupeffekt, når krisen er ovre. For der er parkeret rigtig mange investeringsplaner. Men nogen er simpelthen nødt til at automatisere som følge af det her, og dem står vi klar til at hjælpe”, konstaterer Jan Elgaard.

Kontakt