Scanvaegt-profile-picture.jpg

Scanvaegt Systems viser betydelig fremgang

Udviklingen af markante nye applikationer til fødevareindustrien og strategiske opkøb og samarbejder er stærkt medvirkende til, at Scanvaegt i seneste regnskabsår kan vise en fremgang på bruttofortjenesten på godt 50 procent set i forhold til sidste år.

Også på bundlinjen er der fremgang. Forrige år tabte Scanvaegt Systems 4,6 millioner kroner. I 2019/20 ender årets resultat på 10,3 millioner kroner.

Spår flere opkøb

Scanvaegt Systems er markedsledende leverandør af automationsløsninger til fødevareindustrien og har i den seneste tid fokuseret på nyudvikling på netop dette område.

Virksomheden vokser på fødevareområdet i både Tyskland, Polen og Sverige og har erhvervet virksomheden Accuratech, der i et samarbejde med Scanvaegt Systems har udviklet de nye software applikationer.

- Nyudvikling til markedet er et af vores stærkeste ben, og det understøtter vores vækststrategi. Jeg tror bestemt, vi kommer til at lave flere opkøb og indgå flere strategiske samarbejder i de kommende år. Det er den rigtige måde at vækste på for Scanvaegt, siger Jan Elgaard, der er CEO for Scanvaegt Systems.

Der kigges løbende på nye opkøb og Scanvaegt Systems er i analysefasen i forhold til to konkrete opkøb.

Nye muligheder

Med en nyudviklet webbaseret løsning til brovægt området, effektiviserer Scanvaegt Systems kundernes workflow og understøtter den cirkulære økonomi.

Man tilbyder digital modtagekontrol og et cloud-baseret system under navnet Scanloader til grusgrave, hvor blandt andet fakturering sker automatisk på baggrund af sensorer i maskinerne.

I regnskabsåret har virksomheden fået flere nye agenturer og har indgået strategisk partnerskab med Marelec i Belgien. Marelec arbejder specifikt med løsninger til udbyttekontrol, sporbarhed og kvalitetskontrol og udvikling af hardware. Det strategiske partnerskab tilfører kunderne i både Scanvaegt Systems og Marelec merværdi.

Kamp om ordrer

Scanvaegt Systems har i lille grad været ramt af corona. Der er blevet afskediget to medarbejdere, men tre nye er tiltrådt i Tyskland og Polen i efteråret.

Der er i 2020–2021 budgetteret med negativ vækst pga. corona, men det første halvår viser trods det et fint overskud. Der skal dog kæmpes hårdere om ordrerne, da primært detailhandlen er presset, og det giver lavere efterpørgsel på udstyr.

Kontakt